Lajme

“Të rezervuar”: Mbi 800 banorë të Cyrihut paraqiten vullnetarë për të provuar burgun e ri

Një burg i ri në perëndim të Cyrihut është përmbytur nga përgjigjet e njerëzve që duan të qëndrojnë natën

Burgu i ri i Cyrihut Perëndimor ka bërë një thirrje për vullnetarët vendas që të kalojnë disa net në burgun 241-vendësh për ta provuar atë përpara se të pranojë të burgosurit aktualë.

Deri më tani, 832 persona, të cilët me sa duket nuk kanë asgjë më të ngutshme për të bërë, kanë dalë vullnetarë për t’u burgosur për disa ditë pa akses në internet apo telefon, përcjell albinfo.ch.

Sepse, pse jo?

Regjistrimi u mbyll të dielën, më 13 shkurt.

“Mund të thuash se jemi plotësisht të rezervuar”, tha një zëdhënës i burgut për mediat zvicerane.

Prova, do të zhvillohet mes 24 dhe 27 marsit në kushte sa më afër realitetit. Kjo do të thotë që pjesëmarrësit duhet të dorëzojnë telefonët dhe pajisjet e tjera në hyrje, përcjell tutje albinfo.ch.

Mund të plotësohen kërkesa të ndryshme dietike, megjithëse ofrohen vetëm opsione vegjetariane, hallall dhe jo vegjetariane. Nuk do të shërbehen vaktet e fundit.

Nga ana tjetër, kontrolli trupor do të bëhet vetëm për ata që japin pëlqimin. Gjithashtu, do të bihet dakord për një fjalë kyçe, me të cilën të dënuarit e rremë do të mund të sinjalizojnë se u mjaftuan me izolim.

Procesi i përzgjedhjes së kandidatëve është gati të fillojë, megjithëse duke pasur parasysh se katër herë më shumë njerëz kanë aplikuar sesa ka vende të hapura, “ndoshta nuk do të ketë vend për të gjithë”, në burgun e ri, tha një zëdhënës i Departamentit të Ekzekutimit të Dënimet dhe rivendosja, përcjell tutje albinfo.ch.

“Ka vetëm fitues në këtë situatë”

Zyrtarët e burgut kanë lartësuar virtytet e programit, duke thënë se njerëzit mund të kenë një ide të vërtetë se si ndihet të jesh në burg – pa pasur nevojë të kryejnë një krim.

“Në këtë operacion testimi ka vetëm fitues. Si pjesëmarrës, ju mund të përjetoni në një mjedis të sigurt se si mund të ndihet që një person i vërtetë i arrestuar të mbyllet papritur.”

“Bëni krahasimin tuaj midis trillimeve nga seriale të ndryshme dhe realitetit në Zvicër.”


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI