Lajme

Testi në Gjenevë: Kjo rrugë do të jetë pa vetura për 2 muaj

Gjithashtu është e ndaluar edhe lëvizja me biçikletë

Nga sot deri në shtator rruga Quai des Bergues në Gjenevë do të jetë pa vetura.

Është një pedonalizëm provë që do të zgjasë 59 ditë. Veturat e vetme të lejuara do të jenë ato që shkojnë në hotel në mënyrë specifike. Vendet e parkimit publik tashmë janë mbyllur, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Gjithashtu është e ndaluar edhe lëvizja me biçikletë. Kalorësit ose do të duhet të ecin me biçikletat e tyre ose të bëjnë një devijim.

Qyteti po planifikon të vendosë disa hapësira të përkohshme të gjelbra dhe çadra për t’i lejuar njerëzit të pushojnë pranë ujit.

Nëse lëvizja konsiderohet e suksesshme, ajo do të bëhet e përhershme.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI