Shkurt.ch

Tradita zvicerane shkakton probleme në aplikime për vizë

Tradita e vendosjes së vendit ku nga jeni dhe jo vendlindjes tuaj  në dokumentet zyrtare në Zvicër mund të ndryshohet, pasi shpesh u paraqet probleme atyre që aplikojnë për viza për të vizituar një vend tjetër.

Shpesh, ato kërkojnë vendin e lindjes  por që mund të ndryshoj nga ‘heimatort’ që do të thotë ‘qytetin e lindjes’.

Do të thotë se shumë persona mund të genjejn në aplikacione duke rënditur ato që shkruhen në pasaport, përcjell albinfo.ch

Por tradicionalistët thonë se Zvicra nuk duhet të ndryshojë. Presidenti i Partisë së Re Popullore të Zvicrës, Benjamin Fischer, i tha gazetës 20 Minutes, se është në dorën e vendeve të tjera që të përshtaten me traditat zvicerane.

Tradita zvicerane shkakton probleme në aplikime për vizë.