Lajme

Dy shqiptarë të arrestuar për trafik ndërkombëtar të drogës në Zvicër

Drejtësia e Ticinos mbyll hetimet për operacionin me tetë të arrestuar, mes tyre dhe dy shqiptarë

Bëhet e ditur se drejtësia e Ticinos, në Zvicër, ka mbyllur një hetim njëmujor për një trafik kokaine, ku tetë persona u arrestuan që nga marsi i kaluar, transmeton albinfo.ch.

Sipas raportove të policisë, aktiviteti kriminal shtrihej në vende të ndryshme, duke përfshirë Spanjën, Francën, Holandën, Anglinë dhe Italinë, njoftoi policia kantonale e Ticinos. Rrjeti ishte aktiv që nga viti 2014.

Në bazë të raporteve, gjashtë shtetas zviceranë dhe dy shqiptarë të përfshirë në trafikun e lëndëve narkotike, mbetën të arrestuar.

Kokaina e kapur do të shitej në rajonin e Lokarnos. Në bashkëpunim me autoritetet italiane dhe spanjolle, policia e Ticinos zbuloi transaksione financiare për të paktën 400 mijë euro dhe 215 mijë franga.

Për më shumë:

https://www.rtn.ch/rtn/Actualite/Suisse/Trafic-de-cocaine-demantele-au-Tessin.html


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI