Kosova

Transparencë tatimore austriake përmes marrëveshjes me Kosovën

Këshilli Kombëtar austriak ka votuar për lehtësimin e veprimtarisë ndërkufitare të fondeve të pensioneve dhe një marrëveshje të dyfishtë tatimore me Kosovën, shkruan "Kronen Zeitung", njofton Albinfo.ch.

Me votat e partive ÖVP, FPÖ dhe NEOS, në plenumin e Këshillit Kombëtar austriak, të mërkurën është miratuar ndryshimi i Ligjit të Fondit të Pensionit. Qëllimi i këtyre inovacioneve ishte që të lehtësojë veprimtarinë ndërkufitare të fondeve të pensioneve profesionale.
Nga pikëpamja e qeverisë dhe NEOS, fondet e pensioneve kanë kështu mundësinë për të gjeneruar rendiment më të lartë, transmeton Albinfo.ch.

Për SPO dhe Liste Pilz, megjithatë, heqja e kufijve të investimeve për transaksionet e rrezikshme është shumë me ndikim të gjerë dhe hap liberalizimi, i cili rrit rrezikun për klientët e fondeve të pensioneve. Lehtësimi i rregulloreve të investimeve tregon se Qeveria Federale nuk ka mësuar asgjë nga kriza e fundit financiare, që ka të bëjë me kundërshtim tëanëtares së SPÖ-së, Karin Greiner.

Gjithashtu u soll një vendim unanim për një marrëveshje të tatimimit të dyfishtë me Republikën e Kosovës. Kjo do të ndikojë në zgjerimin e marrëdhënieve ekonomike dhe shtrirjen e ndihmës administrative, informon Albinfo.ch. Ministri i Financave, Hartwig Löger, shpreson se traktati i tatimimit të dyfishtë do të sjellë një sinjal për marrëveshjet e tjera të tilla që janë në negociata, për shembull me Kinën dhe shtetet arabe.