Lajme

Transporti publik në Zvicër është më i lirë se sa mendoni

Jeta është e shtrenjtë në Zvicër, por një studim i ri i kryer në shtatë vende evropiane tregon se ky reputacion nuk është i vërtetë në sektorin e transportit publik, njofton albinfo.ch.

Tarifat zvicerane janë brenda mesatares evropiane, sipas Litra, shërbimi informativ për transportin publik në Zvicër, i cili kreu studimin.

Duke marrë parasysh fuqinë blerëse të vendeve të ndryshme dhe duke krahasuar çmimet e llojeve të ndryshme të udhëtimit, studiuesit zbuluan se transporti publik është më i shtrenjtë në MB dhe më i lirë në Austri, me Zvicrën në mes të ulët.

Përveç kësaj, transporti publik zviceran dallohet nga cilësia e lartë “me një raport jashtëzakonisht të mirë çmim/performancë”, zbuloi studimi.

Zvicra është gjithashtu e para për sa i përket densitetit të rrjetit dhe përpikmërisë – megjithëse ka rënë në kategorinë e fundit kohët e fundit. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI