Fotolajmi

Tre shkencëtarë amerikanë marrin Nobelin për Fizikë

Rainer Weiss, Kip Thorne dhe Barry Barish do të ndajnë çmimin prej më pak se një milion euro

Çmimi Nobel për Fizikë në vitin 2017 i është ndarë tre shkencëtarëve amerikanë për detektimin e valëve gravitacionale.

Rainer Weiss, Kip Thorne dhe Barry Barish do të ndajnë çmimin prej më pak se një milion euro, transmeton albinfo.ch.

Weiss fiton gjysmën e çmimit, ndërsa Barish dhe Thorne ndajnë gjysmën tjetër.

Valëzimi i materialit hapësinor i cili u zbulua nga tre shkencëtarët, për herë të parë ishte dalluar nga Albert Einsteini një shekull më parë.