Tematike

Trenat e natës në Zvicër dhe funksionimi i tyre

Përdorimi i trenave të natës rikthehet në modë

Ndonëse tashmë e disa vjet është lënë pas dore dhe është mbyllur linja e trenave të natës, kjo gjë po rikthehet përsëri në modë, përcjell albinfo.ch.

Ka qenë një vit i trishtuar për dashamirët e trenave të natës në Zvicër me shërbime të çmuara për qytetet si Barcelona, Parisi e Amsterdami.

Por, frika se trenat e natës mund të zhduken përgjithëmonë, mund të jetë ekzagjeruar, pasi që hulumtimet rezultojnë se njerëzit çdo herë e më shumë po u ikin udhëtimeve ajrore.

SBB shpreson që deri në vitin 2022 do të hapën rrugë të reja të natës, ku do të përfshiheshin Brukseli e Roma, transmeton albinfo.ch.
Ndërkohë, politikanët zviceranë po i bëjnë thirrje qeverisë të hartojë masa për mënyrën se si mund të financohen shërbimet e ardhshme.

Por, juve nuk ju duhet të prisni disa për të hipur në një tren të natës, kjo pasi që ka një numër shërbimesh që ofrohen.

Ku mund të shkosh?

Ekzistojnë dy linja të drejtpërdrejta me natën në Gjermani, të dyja të operuara nga kompania austriake hekurudhore ÖBB.
Nga Cyrihu dhe Bazeli ju mund të udhëtoni direkt në Berlin. Treni largohet nga staticioni kryesor i Cyrihut në orën 20:00 dhe arrin në Berlin në orën 7:50 në mëngjeseni e nesërm.

Për Austrinë, gjithashtu duke përdorur shërbimet e operuara nga ÖBB, ju mund të udhëtoni në Vjenë ose Graz nga Cyrihu, pa ndryshuar trenin.