Lajme

Ç’ aplikacion krijuan tri vajza shqiptare nga Greqia

Tri vajzat shqiptare 16-vjeçare kanë ndërtuar një apliakcion mbështetjeje për viktimat e dhunës në familje, duke e bërë botën pak më të mirë.

Në Shqipëri, statistikat thonë fatkeqësisht se 1 në 2 gra janë viktima të dhunës në familje. Siç mund ta shihni, situata është shumë serioze, kështu që çdo përpjekje e bërë për të ndihmuar të gjitha këto gra duhet të promovohet dhe të ndahet.

Pra, 16-vjeçarjet Arla Hoxha, Dea Rrozhani dhe Jonada Shukarasi – e njohur si “D3c0ders” – krijuan aplikacionin celular “FindZâ” (që do të thotë “gjeje zërin tënd”), transmeton albinfo.ch.

Aplikacioni lidh 24/7 viktima të dhunës në familje me pikat kryesore të ndihmës, të tilla si strehimore, grupe mbështetëse dhe polici.

Gjithashtu ky aplikacion siguron informacione mbi dhunën me bazë gjinore, histori frymëzuese të grave që kanë kapërcyer një gjendje dhune dhe ushtrime të frymëmarrjes dhe meditimit. Aplikacioni është në dispozicion në dyqanin Google Luaj. /Albinfo.ch

Τρεις 16χρονες Αλβανές έφτιαξαν εφαρμογή στήριξης για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κάνοντας τον κόσμο λίγο καλύτερο