Jeta në Zvicër

Turbekulozi në qendrat e azilit, në rritje

Rastet me tuberkuloz janë në rritje. Më të prekur janë emigrantët e rinj.

Numri i rasteve të tuberkulozit në Zvicër është rritur përsëri dy vjetët e fundit – 578 në vitin aktual, dhe tendenca është në rritje. Pothuajse çdo i treti pacient vjen nga Eritreja apo Somalia, sipas të dhënave të fundit nga Zyra Federale Zvicerane e Shëndetit Publik.

Rreziku i infeksionit për qytetarët zviceranë nga refugjatët është shumë i vogël për shkak se dy grupet kanë shumë pak kontakt me njëri-tjetrin.

Kjo është më problematike në qendrat e azilit, ku shumë njerëz shpesh jetojnë në një hapësirë të ngushtë për një kohë të gjatë, dhe kjo rrit rrezikun e infeksionit. Është e vërtetë se të gjithë azilkërkuesit duhet të plotësonin një pyetësor për të treguar simptomat e tuberkulozit në Qendrat Federale të Azilit, raporton SRF, përcjell albinfo.ch.