Lajme

Twitter-i u kërkon përdoruesve të mendohen mirë para se të përgjigjen

Gjatë viteve të fundit, ballafaqimi i platformave me mënyrën e policimit të përmbajtjeve fyese, abuzimit dhe ngacmimit, ka qenë i shpeshtë.

Media sociale, Twitter, është duke shtyrë përdoruesit e vet të jenë të kujdesshëm dhe të rishikojnë përgjigjet “potencialisht të dëmshme ose fyese”.

Agjencia e lajmeve, BBC, tregon se lëvizja e platformës vjen pasi ajo është përballur shpesh me kritika për sjelljen abuzive të përdoruesve.

Funksioni është testuar gjatë vitit të kaluar dhe Twitter-i ka pranuar se testet tregonin se kërkesat ulnin përgjigjet fyese.

Tanimë, këto kërkesa do të lëshohen në gjuhën angleze nëpër llogari të përdoruesve të Twitter-it në Android dhe Apple.

Sipas analizave të brendshme, platforma ka bërë të ditur përmes një postimi në blog se nxitjet bënin që 34 për qind e njerëzve të rishikonin përgjigjet e tyre fillestare ose të vendosnin që mos ta dërgonin fare përgjigjen e tyre.

Madje gjatë testimit të parë, mesatarisht 11 për qind e përdoruesve shfaqnin më pak përgjigje ofenduese. Gjithashtu kishin më pak të ngjarë të merrnin përgjigje fyese dhe të dëmshme.

Ndër të tjera, Twitter-i ka sqaruar se kërkesat janë krijuar duke marrë parasysh natyrën e marrëdhënies mes llogarive që postojnë dhe atyre që përgjigjen.

“Nëse dy llogari ndiqen dhe i përgjigjen njëri-tjetrit shpesh, ka një gjasë më shumë që ato të kenë një kuptim më të mirë të tonit të preferuar të komunikimit”, shkruhet në postimin e platformës në blog.

Gjatë viteve të fundit, ballafaqimi i platformave me mënyrën e policimit të përmbajtjeve fyese, abuzimit dhe ngacmimit, ka qenë i shpeshtë.

Vitin e kaluar, statistikat e Twitter-it për harkun kohor janar-qershor kanë treguar se platforma hoqi afro 1.9 milionë llogari që kishin përmbajtje potencialisht fyese. Dhe pezulloi 925 mijë e 700 të tjera për shkeljen e rregullave.

Mirëpo, debati për moderimin e përmbajtjes është ashpërsuar edhe më shumë për shkak të vendimeve të marra nga kompanitë e mëdha të mediave sociale kundër zyrtarëve publikë.

Një nga rastet më të njohura është ai i ish presidentit amerikan, Donald Trump, i cili u ndalua nga një sërë platformash përfshirë edhe Twitter-in pas trazirave të gjashtë janarit në Capitol Hill.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI