Lajme

Aplikacioni që ndihmon zviceranët në udhëtimet jashtë vendit

Departamenti Federal i Punëve të Jashtme (FDFA) ka filluar një aplikacion të krijuar për të ndihmuar turistët zviceranë dhe banorët jashtë vendit në rast problemi, përcjell albinfo.ch

Aplikacioni “Administrator udhëtimi” ka për qëllim të ndihmojë qytetarët zviceranë të planifikojnë udhëtimin e tyre jashtë shtetit dhe ofron informacione të tilla, si këshilla për udhëtime për çdo vend.

Dokumente, si licenca e shoferit, mund të regjistrohen në aplikacion. Ai gjithashtu përmban adresat e përfaqësive zvicerane në gjithë botën në rast të ngjarjeve, si një pasaportë e humbur ose në rast të një fatkeqësie natyrore.

“Ofrimi i qytetarëve zviceranë që udhëtojnë ose jetojnë jashtë shërbimeve të mira dhe lehtësisht të arritshme përmes teknologjive më të fundit dixhitale është një përparësi kryesore për FDFA, dhe është shumë e rëndësishme për mua personalisht”, tha ministri i Jashtëm, Ignazio Cassis, i cili mori pjesë në inaugurimin e aplikacionit në aeroportin e Cyrihut të shtunën, përcjell albinfo.ch.

Aplikacioni mund të shkarkohet falas në Google Play ose në dyqan Apple dhe është në dispozicion në gjermanisht, frëngjisht dhe italisht. Një uebfaqe e re me informacion për udhëtarët do të ofrohet gjithashtu nga 23 shtatori.

Çdo vit realizohen mbi 16 milionë udhëtime jashtë vendit dhe rreth 760,000 shtetas zviceranë jetojnë jashtë vendit. Vitin e kaluar, përfaqësitë zvicerane jashtë shtetit lëshuan 1.700 pasaporta të përkohshme, 1.000 pasagjerë laissez (për pasaporta të humbura ose të vjedhura) dhe trajtuan 1.800 raste konsullore në lidhje me ndihmën që përfshin aksidente, sëmundje dhe kriza të tjera, përcjell albinfo.ch.