Shkurt.ch

UBS dhe Deutsche Bank, në bisedime për bashkim

Bankat UBS dhe Deutsche Bank janë në diskutime për t’u bërë një, sipas Financial Times.

Bankat mund të bashkohen me njësitë e tyre të menaxhimit të parave për të formuar një kompani të re.

Gazeta thotë se bisedimet janë serioze dhe kanë vazhduar gjatë dy muajve të fundit. Sipas planeve, UBS do të thyejë biznesin e saj të menaxhimit dhe do ta bashkojë atë me Deutsche Bank në këmbim të aksioneve, përcjell albinfo.ch.

Ajo do të krijonte një nga kompanitë më të mëdha të menaxhimit të parave në Evropë dhe analistët thonë se do të jetë në gjendje të konkurrojë me gjigandët amerikanë të BlackRock dhe Vanguard.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI