Lajme

UEFA mbyll kullën televizive pranë kampit të Zvicrës

Gjatë stërvitjes së parë sekrete të Zvicrës në Shtutgart, një shirit pengues parandalon shikimet e padëshiruara.

Roja i sigurisë në kuvertën e vëzhgimit jep një udhëzim të shpejtë dhe të qartë, por miqësor: “Më falni, nuk ju lejohet të bëni asnjë fotografi këtu!” Ai i referohet stadiumit Waldau, ku kombëtarja po stërvitet që nga e hëna.

Lart mbi arenë, një tarracë 360 gradë u ofron vizitorëve të kullës televizive SWR një pamje të bukur të fushës. Gjatë stërvitjes sekrete të futbollit zviceran, një shirit pengues 20 metra i gjatë tani bllokon pamjen.

Tashmë në rrëzë të kullës 217 metra të lartë, biletaria paralajmëron për pamjen e kufizuar: “Ju lutemi, vini re se filmimi dhe fotografimi janë të ndaluara nga ora 11:00 deri në 13:00”.

Gjatë kësaj kohe, kati i dytë i kuvertës së vëzhgimit është plotësisht i mbyllur. Dhe në kafenenë Panorama – në një lartësi prej 150 metrash – edhe blindat janë pjesërisht të mbyllura. Edhe këtu ka një rikujtues që ju lutemi ta lini celularin në xhep.

Megjithatë, shqetësimet e stafit të sigurisë – të dërguar nga UEFA – janë të pabaza. Edhe në buzë të zonës së përjashtimit, duken vetëm direkët e prozhektorëve të stadiumit. Nga këndvështrimi i SFV-së, katër katet e SWR-së mbeten një rrezik i mbetur, por edhe blindat janë ulur.

Skenari është i ngjashëm edhe në parking. Ka pëlhura të mëdha të zeza të varura në gardhe, por hyrjet e hapura në tribuna japin një pamje të vogël të fushës. Megjithatë, gëzimi është jetëshkurtër. Edhe këtu, siguria vjen shpejt afër./20minuten