Kultura

UNICEF, lavdëron punën e vajzës nga Kosova

Eurisa Rukovci është drejtoreshë ekzekutive e organizatës “Social Lab” dhe ideatore e platformës “Shnet”, aplikacionit të parë mobil në gjuhën shqipe mbi shëndetin seksual.

Në videon e realizuar për nder të 8 Marsit, drejtoresha gjenerale e UNICEF-it, Henrietta Fore, e lavdëroi Eurisën si një storje suksesi dhe si një shembull të një vajze që lufton për ëndrrat e saj. 

Videoja është realizuar nga UNICEF dhe sjell disa shembuj vajzash e grash të suksesshme që angazhohen për përparim shoqëror në vendet e tyre, shkruan kultplus, përcjell albinfo.ch

Po ashtu, më 8 mars, faqja zyrtare e UNICEF-it e botoi një artikull/blog të shkruar nga vetë Eurisa, ku ajo e shpjegon rrugëtimin dhe rëndësinë e “Shnet”-it. Artikulli i botuar në blogun zyrtar të UNICEF-it mori qindra shpërndarje dhe pëlqime.

Eurisa Rukovci është një psikologe e re nga Prishtina. Pos angazhimit në “Social Lab” dhe “Shnet”, ajo është e angazhuar edhe si aktiviste për të drejtat e grave. Njëherazi, Eurisa është përkthyese librash, ndërkohë që si shkollare e re merret edhe me hulumtime shkencore sociopsikologjike.

“Shnet” është menaxhuar nga Eurisa dhe dy koleget e saj psikologe, Dea Rexhepi dhe Tuena Govori, si dhe është mbështetur nga UNICEF dhe UN Women