Shkurt.ch

Universiteti i Cyrihut, shpallet i dyti universitet më i mirë në Evropë

ETH Cyrih, tani është universiteti i dytë më i mirë në Evropë, duke lënë poshtë Cambridge në Angli. Oxford mbetet në vendin e parë.

Rangimi i Universitetit Botëror nga QS thotë se klasat e vogla, hulumtimet dhe punësimi i studentëve janë të gjithë faktorë në ndryshim, përcjell albinfo.ch.

Në nivel global, ETH është i gjashti dhe EPFL në Lausanne është në 18.

Tre të parët në botë janë të gjitha në SHBA. MIT është në krye, pastaj Stanford ndjekur nga Harvard.