Bota

Valë e re emigrantësh në Itali

 Që nga fillimi i javës, anijet italiane kanë shpëtuar më shumë se një mijë emigrantë nga Afrika Veriore dhe Lindja e Mesme nga ujërat e rrezikshme të Mesdheut.
David Braendeland me organizatën “Save the Children”,  thotë se shumë prej të shpëtuarve janë fëmijë.
 Që nga 1 janari ka patur mbi 7 mijë e pesëqind të ardhur në Sicili dhe shumë prej tyre janë fëmijë dhe shumë prej tyre të vetëm.
” Është e vështirë dhe e rrezikshme për fëmijët e pashoqëruar. Udhëtimi me anije është i rrezikshëm  dhe shumë njerëz dhe fëmijë na kanë treguar ngjarje të frikshme që kanë përjetuar para se të vinin këtu. Si nga udhëtimi në Mesdhe dhe para se të vinin në Libi.”, thonë në    “Save the Children
 Autoritetet kufitare kanë bërë të ditur  se 10 njerëz u mbytën të martën kur një anie ishte përmbysur.
Afro 8 mijë migrantë kanë prekur brigjet italiane në dy muajt e parë të këtij viti, duke tejkaluar numrin e të njëjtës periudhë një vit më parë.