Lajme

Valë intensive e Covid-19 në Zvicër

Sipas Zyrës Federale të Shëndetit Publik (FOPH), Zvicra aktualisht është në mes të një vale intensive Covid-19. Është regjistruar që nga gushti dhe ka vazhduar të rritet. Nga 100,000 njerëz, 160 njerëz të prekur kërkojnë konsulta mjekësore për shkak të një infeksioni akut të frymëmarrjes dhe 90 njerëz të prekur kërkojnë konsulta mjekësore për shkak të sëmundjeve të ngjashme me gripin, transmeton albinfo.ch.

Sipas të dhënave aktuale, ka më shumë infeksione Covid-19 në Zvicër sesa raste të gripit. Sistemet e grumbullimit të Zyrës Federale të Shëndetit Publik (BAG) aktualisht regjistrojnë 45 raste Covid-19 krahasuar me shtatë infeksione të gripit.

Siç raportojnë disa media BAG informoi se pragu epidemiologjik i gripit ishte tejkaluar në fillim të nëntorit.

Të dhënat nga Qendra Kombëtare e Referencës për Gripin tregojnë se janë zbuluar 45 raste me Covid-19, krahasuar me vetëm shtatë raste të konfirmuara të gripit. Shumica e infeksioneve të konfirmuara nga laboratori Covid-19 u regjistruan në rajonet e Ticino-s dhe të Zvicrës frëngjishtfolëse.