Lajme

Validuesit e biletave do të hiqen në gjithë Zvicrën 

Kompanitë e transportit nuk do të kenë më nevojë të ofrojnë makineri të vërtetimit të biletave në fund të vitit 2025.

Sipas shoqatës së industrisë Alliance Swisspass, arsyeja për këtë është blerja në rritje e biletave përmes kanaleve dixhitale.

Alliance Swisspass konfirmoi informacionin përkatës nga revista e konsumatorit K-Tipp për agjencinë e lajmeve Keystone-SDA të mërkurën. Alliance Swisspass shkroi se tashmë nuk ka më asnjë kartë anulimi në disa shoqata në Zvicrën perëndimore, transmeton albinfo.ch.

Shumë nga makineritë e vlefshmërisë kanë arritur gjithashtu fundin e jetës së tyre dhe duhet të ndërrohen, gjë që çon në investime shumë të larta. Kartat e vlerësimit janë ende të njohura për klientët e transportit publik, shkroi K-Tipp të mërkurën.

Mbi 6.3 milionë karta pullash thuhet se janë shitur vitin e kaluar. Për Alliance Swisspass, kjo është ende pak në krahasim me numrin total të biletave.

Po nxënësit e shkollave fillore?

Heqja e mundshme e kartave do të shkaktonte vështirësi për shumë prindër, theksoi revista e konsumatorit. Fëmijët e moshës së shkollës fillore nuk do të mund të blinin një biletë dixhitale nëse nuk kishin një smartphone. Njerëzit e varfër që nuk mund të përballojnë një smartphone ose nuk mund të marrin një kartë krediti nga bankat janë gjithashtu të prekur, citohet të ketë thënë organizata e ndihmës Caritas. Industria e transportit publik ka ekzaminuar zgjidhjet pasardhëse për një kohë të gjatë, thotë Alliance Swisspass.

Nevojat e palëve të ndryshme të interesit, si fëmijët që udhëtojnë vetëm ose njerëzit pa telefona inteligjentë, gjithashtu do të merren parasysh. Sipas shoqatës së industrisë, udhëtimi anonim duhet të vazhdojë të jetë i mundur në të ardhmen. Transporti publik në Zvicër përputhet me rregulloret në fuqi për mbrojtjen e të dhënave.