Ekonomi

Vendet ku më së lehti gjeni një vend pune

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik njoftoi në të cilat dhjetë vende është më e lehtë për të gjetur një punë.

Faktorë të konsideruar si fuqia punëtore, numri i banorëve dhe numri i vendeve të punës, raporton albinfo.ch.

 

  1. Islanda, mund të punoni dy ose tri vende pune me kohë të pjesshme

 

  1. Suedia, numri i të papunëve : 7.4% të popullsisë

 

  1. Norvegjia, konsiderohet si një nga vendet më të begatë për punë

 

  1. Kolumbia, ka punë, por standardi është i ulët

 

  1. Estonia, ky vend është lider në Evropën Lindore

 

  1. Rusia, ekonomia po shërohet nga sanksionet

 

  1. Zelanda e Re , është bërë një destinacion i njohur i kërkimit të vendeve të punës

 

  1. Zvicra ofron paga dhe pensione të mira

 

  1. Finlanda, pagat e tyre janë të shkëlqyera

 

  1. Kanada, janë vetëm 6.9% të papunë.