Lajme

Vetëm Belgjika “ia kalon” Zvicrës me incidencë të koronavirusit

Zvicra ka incidencën 1166, Gjermania 280, Italia 680, Franca 970 në 100 mijë banorë. Vetëm Belgjika me 1300 ka incidencën më të lartë se Zvicra

Një krahasim evropian tregon se Zvicra ka një incidencë shumë të lartë të rasteve me koronavirus. Incidenca 14-ditore për 100.000 banorë është 1166, thotë Thomas Kuster nga BAG në konferencën për media që po vazhdon të mbahet në këto çaste në Bernë.

“Një javë më parë ishte 1068. Numri i infeksioneve të reja ka rënë pak, por numri i pranimeve në spital mbetet relativisht i lartë, edhe pse ka një ulje të vogël. “Numri i rasteve mbetet i lartë, situata mbetet shqetësuese sa i përket ngarkimit të sistemit shëndetësor” thotë Kuster.

Si shembuj krahasimi: Gjermania ka një incidencë prej 280, Italia 680, Franca 970, transmeton albinfo.ch. Vetëm Belgjika, me 1300 raste, ka incidencën më të lartë se Zvicra.

Sikurse edhe deri më tani, Zvicra Perëndimore vazhdon të preket më rëndë. Në nivelin kombëtar, megjithatë, ekziston një tendencë e rrafshimit të kurbës, u tha në konferencë.

Numri i rasteve dhe shtrimet në spital duhet të ulen ndjeshëm në mënyrë që situata të qetësohet, thotë Kuster. Prandaj është ende herët të thuhet nëse masat e miratuara nga Këshilli Federal kanë shkaktuar një ndryshim të trendit.

Kuster me këtë rast i është referuar një deklarimi optimist që një ditë më parë, e kishte bërë ministri i shëndetësisë, Alain Berset. Sipas tij, ulja e shifrave gjatë fundjavës, mund të merret si “inkurajuese”.

Qëllimi është që numri i riprodhimeve të arrihet nën 1, ka thënë më tutje Kuster.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI