Lajme

Vetëm dy shtete në Evropë pa koronavirus: Njëri është Kosova

Statistikat tregojnë se në botë, numri i përgjithshëm i infeksioneve me coronavirus ka tejkaluar numrin 119 mijë.

Më shumë se 4200 njerëz kanë vdekur dhe më shumë se 66,000 janë shëruar.

Duket se situata më e rëndë në Evropë është në Itali, ku 168 persona vdiqën dje, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 631, ndërsa numri i përgjithshëm i të infektuarve ështe më shumë se 10,000. Por infeksioni i coronavirusit ka arritur pothuajse në të gjitha vendet e Evropës.

Më konkretisht, të gjitha, përveç dy. Pasi rasti i parë u konfirmua nga Turqia mbrëmë, infeksioni i koronavirusit nuk ka prekur vetëm dy vende në Evropë. Këto janë Kosova dhe Mali i Zi, të cilat janë të vetmet në Evropë që nuk kanë regjistruar ende raste të koronavirusit.

Edhe pse ende nuk janë raportuar raste të infeksionit me koronavirus në Mal të Zi, autoritetet shëndetësore malazeze kanë vendosur masa të rrepta parandaluese, të cilat përfshijnë ndalimin e udhëtimit në vendet më të prekura, si dhe ardhjen e udhëtarëve nga ato vende.

“Udhëtimet për në Itali, Spanjë, Iran dhe Kinë janë të ndaluara. Lista nuk është përfundimtare dhe do të ndryshojë ndërsa zhvillohet situata epidemiologjike. Gjithashtu, ata janë të ndaluar të vijnë nga këto vende në Mal të Zi”, njoftoi ministri Mal i Zi i Shëndetësisë Kenan Hrapovic në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp.

Italia në mbyllje

Të gjithë 60 milionë banorët po përballen me kontrolle udhëtimesh, mbyllje shkollash dhe ndalime në ngjarje publike, përcjell albinfo.ch.