Lajme

Vigjilenca Abazi fitoi çmimin “Early Career Award 2020”

Pa dyshim që të rinjtë shqiptarë janë duke arritur suksese të mëdha në botë, jo vetëm në fushën e muzikës dhe të sportit, por edhe në atë akademike. E patjetër njëra nga këto është edhe e reja shqiptare nga Shkupi, Vigjilenca Abazi, shkruan albinfo.ch.

Vigjilenca Abazi, me një përvojë të gjerë profesionale në institucionet ndërkombëtare dhe akademike, së fundmi, ka marrur çmimin “Early Career Award 2020” nga Akademia Mbretërore Hollandeze e Artit dhe Shkencës.

Duhet theksuar se ajo është vlerësuar për hulumtimin e saj mbi temën relativisht të re të sinjalizimit në Bashkimin Evropian, në fushën e shkencave të sjelljes, shkencave sociale dhe Juridike.

“Jam me të vërtetë i përulur nga kjo njohje e jashtëzakonshme e kërkimit tim nga Akademia e Arteve dhe Shkencave Mbretërore e Holandës. Jam thellësisht mirënjohës ndaj mentorëve të mi dhe privilegjin e madh që punoj në një mjedis ku puna dhe përpjekjet e palodhura pranohen dhe shpërblehen” është shprehur ajo.

Duhet theksuar se ajo ka doktoruar në Universitetin e Amsterdamit dhe ka qenë një bursiste e Fulbright në Kolegjin e Ligjit të Kolumbias.

Gjithashtu, Abazi ka qenë edhe këshilltare e Këshillit Evropian dhe pjesë e ekipit të autorëve që kanë shkruar direktivën për mbrojtjen e informatorëve të Bashkimit Europian.

Ajo aktualisht është anëtare udhëheqëse e bordit të shumë revistave shkencore akademike dhe se ka më shumë se njëzet botime shkencore, duke përfshirë edhe librin të botuar edhe për Universitetin e Oxford’it, “Sekretet zyrtare dhe mbikëqyrjen në BE”, transmeton albinfo.ch.

Ky libër do të jetë një referencë për të gjithë ata që do të arsimohen në universitetet më të mira të botës. Abazi ka qenë e ftuar të ligjerojë në Universitetin e Oksfordit, Harvard Laë School, Universitetin e Kolumbias, NYU (Paris, Firence, Abu Dhabi). Ajo gjithashtu është ftuar të prezentojë kërkimet e saj në Parlamentin Europian dhe Parlamentin Holandez. Vigjilenca është shprehë se në të ardhmen do të donte të transferonte përvojën e saj në Maqedoni dhe të investonte njohuritë e saj në vendin ku ajo lindi.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI