Bota

Viktimat e koronavirusit, trupat e tyre duhet të digjen

Trupat e pajetë të viktimave të koronavirusit duhet të digjen në afërsi të vendit ku kanë vdekur. Varrimi dhe të gjitha ritet e tjera janë të ndaluara, sipas autoriteteve kineze.

Trupat e infektuar nuk guxojnë të transportohen në një rajon tjetër, e as të varrosen, kanë bërë të ditur zyrtarë të Komisionit Nacional për Shëndetësi.

Ata fillimisht duhet dezinfektuar dhe të futen nëpër thasë që më pas të vulosen nga punonjësit shëndetësorë, ku nga ai moment nuk guxojnë më të hapen.

E personat e angazhuar për djegien e trupave do ta kryejnë punën e tyre me rroba speciale, që gjithashtu do të kenë mjete të veçanta transportuese.

Trupat duhet transportuar gjatë një linje të definuar në detaje, dhe me të mbërritur në vendin e ngjarjes, do të digjen sipas instruksioneve të dhëna nga autoritetet përkatëse.