Storje Suksesi

Vllaznim Xhiha, ndërmarrësi që pasurinë e tij e kthen në formë të dijes në Kosovë

Vllaznim Xhiha është një profil suksesi, gati për 30 vjet radhazi në Zvicër njihet fillimisht si ndërmarrës i shquar zviceran-kosovar, për të kaluar pastaj në sferën e filantropisë dhe bartjes së dijes, tek fëmijët dhe të rinjtë, në Kosovë, shkruan albinfo.ch.

Edhe më parë, si afarist i suksesshëm, ashtu sikurse tani, si një personalitet me vizion për të ndihmuar arsimin teknik në Kosovë, Xhiha nuk është imponuar me paraqitjen tipike për biznesmenët ballkanikë. Atë e ka dalluar dhe e dallon edhe më tej modestia dhe dëshira që t`ia kthejë shoqërisë atë që ka krijuar (edhe) me ndihmën e saj.

Suksesi i tij në biznes, në Zvicër, i dha atij mundësinë për të krijuar fondacione për zhvillimin e aftësive te vajzat dhe djemtë e rinj në Kosovë.

Për më shumë, shikoni podcastin e gazetares nga Tirana, Mira Kazhani, në këtë video: https://www.youtube.com/watch?v=IZU9IzY8Z9o