E-Diaspora

Zari Xhaferi kandidon në qytetin e Baarit

Politikani shqiptar, Zari Xhaferi (Dzaferi), anëtar i Partisë Socialdemokrate do të kandidojë në Qeverinë e Kuvendit në qytetin e Baarit, ku ai jeton.

Xhaferi është nënkryetar i SP-së së Kantonit Zug dhe kryetar i SP-së për qytetin Baar, shkruan albinfo.ch.

Ai ka qenë kandidat në zgjedhjet për Parlamentin Nacional të Zvicrës.

Albinfo.ch ka ndjekur rrugën e ngritjes politike të Zariut që nga fillimi. Në një intervistë të realizuar pas zgjedhjes së tij deputet kantoni, disa vjet më parë, ai kishte treguar ambicie edhe për politikën në rrafshin ekzekutiv, por duke e  vendosur atë “në një të ardhme”.

Xhaferi, i cili punon si mësimdhënës dhe gazetar, është duke e mbajtur mandatin e dytë të deputetit në Kantonin e Zug-ut. Ai është shumë aktiv në jetën shoqërore dhe poilitike të kantonit të ij dhe më gjerë.