Ukraina

Zelenski zgjat ligjin ushtarak të luftës

Presidenti ukrainas Volodimir Zelenski ka nënshkruar dekrete për të zgjatur ligjin ushtarak dhe mobilizimin masiv për 90 ditë të tjera në vend, duke filluar nga 25 maji.

Dokumentet janë dorëzuar në parlamentin ukrainas dhe duhet të miratohen nga të paktën gjysma e ligjvënësve.

Ligji ushtarak u zbatua në vend më 24 shkurt, ditën kur Rusia nisi pushtimin. Periudha fillestare prej 30 ditësh është zgjatur dy herë deri më tani.

Dekreti i parë i Zelenskit për mobilizimin masiv ishte për 90 ditë dhe zbatohej në të gjitha rajonet e vendit.
Javën e kaluar, ministri i mbrojtjes i Ukrainës tha se shpresonte të armatoste një milion luftëtarë ndërsa vendi përgatitej për një fazë të re, të gjatë lufte.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI