Lajme

Zjarr i madh në një magazinë në Basel-Landschaft

Një zjarr i madh shpërtheu në një magazinë në Therwil në kantonin Basel-Landschaft. Zjarrfikësit ndodhen në vendngjarje.

Në një deklaratë për media, policia e Basel-Landschaft tha se “kur mbërritën shërbimet e urgjencës, magazina ishte tashmë plotësisht e djegur dhe kishte shumë tym. Një brigadë e madhe zjarrfikëse ka mundur ta vërë nën kontroll zjarrin pas rreth dy orësh. Por puna për shuarjen e zjarrit është ende në vazhdim”.

Sipas konstatimeve të deritanishme të menaxhmentit operativ, inspektorati i zjarrfikësve në Bazel, nga zjarri nuk ka persona të tretë të lënduar. Një zjarrfikës ka pësuar një plagë gjatë shuarjes së zjarrit dhe është dashur të dërgohet në spital nga shërbimet e urgjencës. Për shkak të tymit të dendur janë thirrur specialistë të zjarrfikësve të ABC-së, të cilët nga matjet e tyre rezultuan se nuk ka asnjë rrezik për njerëzit dhe mjedisin. Matjet vazhdojnë në mënyrë të vazhdueshme.

Tymi i zi mund të shihej nga larg, siç tregojnë fotot nga një skaut lajmesh nga Hofstetten SO. “Kishte copa të zeza që fluturonin në ajër kudo”. Ata kanë erë sintetike, por ai nuk mund të thoshte saktësisht se çfarë materiali ishin, thanë banorët.

Një tjetër dëshmitar okular që ndodhej në vend, raportoi për flakë të larta. “Flakët me siguri po dilnin dhjetë apo pesëmbëdhjetë metra nga çatia kur mbërrita”, tha banori.

Qeveria federale paralajmëroi për zhvillimin e tymit të fortë përmes Alertswiss. Rekomandimet e Alertswiss për sjelljen: “Mbyllni dritaret dhe dyert dhe fikni ventilimin dhe ajrin e kondicionuar. Shmangni zonën e prekur sa më shumë që të jetë e mundur.”

Shtëpitë fqinje në perëndim të sallës së djegur ishin të mbështjella me tym të dendur me erë të ashpër.

“Sfida më e madhe është aksesueshmëria. Është një strukturë çeliku që rrezikon të shembet”, thotë për 20 Minutes, Yanick Fäh, kreu i operacioneve në inspektoratin e zjarrfikësve. Prandaj puna e shuarjes do të kryhet nga jashtë dhe jo nga brenda.

Shkaku i zjarrit dhe nëse ka pasur pakujdesi po përcaktohet./20minuten