Feja

Zonja e parë gjermane dhe ajo zvicerane vizitojnë xhaminë shqiptare në Bernë

Zonja e parë gjermane (Elke Büdenbender) dhe ajo zvicerane (Muriel Zeender-Berset) kanë vizituar xhaminë shqiptare në Bernë nga imami Mustafë Mehmeti.

Presidenti federal i Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier, së bashku me gruan e tij, Elke Büdenbender po qëndrojnë për një vizitë zyrtare në Zvicër.

Gjatë qëndrimi zonja e parë gjermane (Elke Büdenbender) dhe ajo zvicerane (Muriel Zeender-Berset) kanë vizituar edhe xhaminë shqiptare në Bernë, shkruan albinfo.ch.

Këtë e ka bërë të ditur imami i kësaj xhamie, Mustafë Mehmeti, duke u shprehur i ngazëllyer për këtë vizitë historike, pasi është e parë.

“Sot ishte një vizitë e jashtëzakonshme për xhaminë tonë në Bernë. Zonja e parë gjermane dhe ajo zvicerane vizituan së bashku xhaminë tonë. U përqendruam në temën “Islami në fokus dhe roli i shtëpisë së religjioneve dhe kulturës në shoqërinë multietniko religjioze”.

Pastaj u bisedua edhe për rolin e xhamisë sonë në afirmimin dhe kultivimin e vlerave bashkohore si për shembull akceptanca, toleranca dhe respekti reciprok.

Interesimi i mysafire ishte se si i kemi raportet mesveti ne klerikët fetar. Ishte një përgjigje praktike me prezencën e përfaqësuesve e të gjitha feve në xhami”, është shprehur Mustafë Mehmeti për albinfo.ch.

Presidenti gjerman Steinmeier po qëndron për një vizitë zyrtare në Zvicër. Ai është pritur nga Presidenti i Konfederatës Zvicerane, Alain Berset. Më pastaj, Steinmeier është pritur me nderimet ushtarake në sheshin Münsterplatz të Bernës, nga Këshilli Federal (qeveria e vendit) në përbërje të plotë

Temat e bashkëbisedimit të presidentit gjerman me mikpritësit e tij kanë të bëjnë me marrëdhëniet bileaterale, bashkëpunimin e dy vendeve në raportet ndërkombëtare si dhe politika evropaiane.

Të enjten, që është dita e dytë dhe e fundit e vizitës, në fokus do të jetë demokracia dhe zhvillimi i qëndrueshëm, transmeton albinfo.ch.

Kreu i shtetit gjerman dhe homologu i tij zviceran, Berset do të marrin pjesë në një tryezë të rrumbullakët në Universitetin e Freiburgut, e cila i kushtohet sfidave dhe perspektivave të demokracisë në shekullin 21.

Presidenti i Zvicrës, Alain Berset, zonja e parë Muriel Zeender-Berset, presidenti i Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier, zonja e parë Elke Buedenbender (KEYSTONE)