Lajme

Zvicër: Kujdes nga ofertat e rreme pune

Kini kujdes nga një ofertë pune që duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë.

Këshilli Kombëtar i Sigurisë Kibernetike ka lëshuar një paralajmërim për firmat e supozuara reale të rekrutimit që dërgojnë mesazhe në mediat sociale, duke ofruar punë, e cila paguhet jashtëzakonisht mirë dhe vjen me shumë përfitime, të tilla si aftësia për të punuar nga shtëpia.

Shumë prej mesazheve duket se vijnë nga firma me reputacion, por logot dhe imazhet janë hequr nga interneti, përcjell albinfo.ch.

Punët e ofruara përfshijnë shkrimin e rishikimeve për produktet dhe testimin e aplikacioneve në internet.

Mashtrimi është një ushtrim i vendosur për phishing. Mashtruesit shpresojnë të sigurojnë detaje bankare, të cilat mund të përdoren për pastrim parash ose vjedhje të të dhënave.

Këshilla është të injoroni mesazhin dhe të bllokoni dërguesin.