Koronavirusi: çast pas çasti

Zvicër: Kur fëmijët do të fillojnë të vaksinohen?

Shumë dilema nëse pasaporta për Covid-19 do të lëshohen edhe për fëmijët

Po bëhen pyetje nëse do të jetë e mundur të merrni fëmijët tuaj me pushime këtë vit.

Duket se certifikatat e vaksinave gjithnjë e më shumë do të jenë të nevojshme për të udhëtuar – por ata nën 16 vjeç nuk mund të bëjnë një vaksinim.

Në BE, prodhuesi i vaksinave BionTech po planifikon të paraqesë ilaçin e tij për autorizim që do të përdoret për ata nga 12 vjeç e lart. Pfizer thotë se do t’i drejtohet Swissmedic gjithashtu për të marrë leje për fëmijët.

Swissmedic thotë se është e mundur që mund të miratohet shpejt dhe ata mbi 12 vjeç mund të fillojnë të marrin vaksinën deri në verë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Deri më tani, planet zvicerane për lejimin e ngjarjeve të mëdha do të kërkojnë një certifikatë për pjesëmarrësit, por ata nën 16 vjeç përjashtohen në mënyrë specifike.

Zyra Federale e Shëndetësisë thotë se po përpiqet të marrë qartësi në planet që vendet e tjera evropiane kanë për të rinjtë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI