Lajme

Zvicër: Mbajtja e maskave, e obligueshme në shkolla

Maskat e detyrueshme të fytyrës në shkolla janë ′′ sulm ndaj dinjitetit njerëzor," pretendojnë prindërit e nxënësve.

Kërkesa për maskë është përmbushur me rezistencë edhe në rajone të tjera.

Christian Amsler, drejtori i arsimit për kantonin e Schaffhausen tha që disa prindër janë të shqetësuar “që fëmija i tyre nuk mund të marrë frymë sa duhet ajri i pastër”, transmeton albinfo.ch.

Prindërit e tjerë argumentojnë se maskat janë problematike nga pikëpamja thjesht vizuale.

“Nëse të gjithë papritmas po ecin nëpër maska, ajo përçon një ndjenjë të errësirës dhe dënimit”, thanë ata.

Sipas Amsler, shkollat ​​iu përgjigjën secilit prind me një letër formulare, duke thënë se maskat sigurojnë që klasa nuk do të duhej të mbyllet nëse ndodhin raste pozitive.

“Gjëja më e keqe për operacionet shkollore do të ishte një pengesë tjetër me një kthim në mësimin në distancë për një periudhë të gjatë kohore,” vuri në dukje ai.

Maska është e detyrueshme në shkollat ​​e mesme dhe ato profesionale në Bern, Jura, Lucerne, Neuchâtel, Schaffhausen dhe Zürich.

Në pesë kantonet e tjera maska ​​duhet të vishen nëse një distancë prej 1.5 metrash midis studentëve dhe mësuesve nuk mund të mbahet.

Shkollat ​​e Gjenevës dhe Vaud do të fillojnë në 24 gusht, pasuar nga Fribourg në 27 dhe Ticino në 31.

Të katër kantonet do të kenë kërkesën për maskë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI