Lajme

Zvicër: Më pak dënime ndaj shoferëve

Të gjithë po sillemi më mirë pas timonit.

Shifrat e fundit tregojnë se numri i dënimeve për drejtimin e mjetit në gjendje të dehur dhe shpejtësinë e lejuar është ulur – edhe pse pak.

Në vitin 2021 kishte pak më pak se 97,400 dënime për të dyja veprat, një rënie prej 1% krahasuar me një vit më parë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Pati një rënie të mprehtë në vitin 2020, por kjo ka të ngjarë të ketë qenë efekti i bllokimit.

Shifrat tregojnë një rënie prej 5% gjatë 10 viteve të fundit.