Lajme

Zvicër: Qeveria publikon planet për mungesën eventuale të energjisë

Ndërkohë që çështja e ndërprerjeve të energjisë nuk është e re dhe është debatuar nga autoritetet edhe më parë, të mërkurën Këshilli Federal njoftoi hapat që do të ndërmerrte nëse energjia në Zvicër bëhet e pakët, përcjell albinfo.ch.

Në një rast të tillë, qeveria “do të rregullojë furnizimin me energji elektrike me masa të kufizuara në kohë, për të ruajtur stabilitetin e rrjetit dhe për të siguruar furnizimin. Çdo nivel masash synon të shmangë pasoja më të rënda, të cilat do të kërkonin masa më drastike”, thuhet në deklaratë.

Përveç kësaj, në rast të një mungese të menjëhershme, autoritetet “së pari do të lëshojnë thirrje urgjente për të reduktuar konsumin për të gjithë konsumatorët e energjisë elektrike. Në të njëjtën kohë, Këshilli Federal mund të dekretojë kufizime fillestare dhe ndalime të përdorimit”.