Lajme

Zvicër: Qiramarrësit duhet të shpenzojnë tani 5.9 për qind më shumë për kostot e banesave

Qiramarrësit duhet të shpenzojnë tani 5.9 për qind më shumë për kostot e banesave sesa një vit më parë, sipas hulumtimit të ri që platforma e pasurive të paluajtshme Homegate kreu së bashku me Bankën Kantonale të Cyrihut, përcjell albinfo.ch.

Rritja më e madhe është gjetur në kantonet Schwyz dhe Glarus (+1 për qind), e ndjekur nga Lucerni dhe Zug (+0.9 për qind secila), si dhe Uri (+0.8%) dhe Gjenevë (+0.7%).

Mes qyteteve, Lucerni është veçanërisht i shtrenjtë për qiramarrësit. Krahasuar me muajin prill, qiratë atje janë rritur me 2.5 për qind.