Shkurt.ch

Zviceranët ende kanë frikë se të lindurit e një foshnjë do të dëmtojnë karrierën e tyre

70 përqind thanë se kishin frikë se fëmija mund të dëmtojnë perspektivën e punës së tyre

Fëmija dëmton karrierën, veçmas, gratë në Zvicër ende mendojnë se fëmija mund të dëmtojnë perspektivën e punës së tyre, ka zbuluar një studim, transmeton albinfo.ch.

Lëshuar në Nëntor pasi mori parasysh përgjigjet në të gjithë vendin, raporti tregoi se shumica e grave thanë se të pasurit një fëmijë do të ndikonte negativisht në perspektivat e tyre të punës.

Këto shqetësime ishin veçanërisht të larta tek gratë me arsim terciar, nga të cilët 70 përqind thanë se kishin frikë të tilla.

Aktualisht, gratë në Zvicër kanë të drejtë për 14 javë pushim të lehonisë, ndërsa një propozim i fundit është miratuar për të siguruar burrat dy javë pushim gjatë lindjes së një fëmije, shkruan “The local.ch”.

Gratë me një arsim më të ulët – 62 përqind – gjithashtu thanë se kishin frikë nga ndikimi i lindjes së fëmijëve. Frika ishte më pak e përhapur në mesin e burrave, me 37 përqind të shkolluar nga shkolla terciare dhe 30 përqind e burrave të shkolluar në shkollë të mesme duke thënë se ata menduan se të paturit një fëmijë mund të ketë një ndikim negativ në karrierën e tyre.

Studimi tregoi gjithashtu se midis atyre që donin fëmijë, dy fëmijë ishte numri i preferuar. Një total prej 60 përqind e zviceranëve thanë se donin të kishin dy fëmijë, krahasuar me katër përqind që dëshironin vetëm një fëmijë dhe nëntë përqind që nuk donin fare fëmijë. /Albinfo.ch.