Lajme

Zviceranët vazhdojnë të blejnë armë

Deri në katër milionë armë vlerësohet të jenë në qarkullim në Zvicër

Pavarësisht shtrëngimit të ligjit për armët në vitin 2019, kur masat më kufizuese të pronësisë u pranuan në një referendum, një numër në rritje i individëve privatë në Zvicër vazhdojnë të blejnë armë zjarri, transmeton albinfo.ch.

Posedimi i armëve nuk ka rënë që nga votimi, sipas Tages-Anzeiger: deri në katër milionë armë vlerësohet të jenë në qarkullim në Zvicër. Dhe tendenca është në rritje.

Kantonet raportojnë se nuk ka ngadalësim në numrin e lejeve të lëshuara në krahasim me vitet e mëparshme, edhe pse të gjitha panairet e armëve dhe ngjarjet e shumta të të shtënave u anuluan në vitin 2020 për shkak të pandemisë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI