Fotolajmi

Zvicra ekstradon në SHBA zyrtarin e FIFA-s

Autoritetet zvicerane kanë ekstraduar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës një nga 7 zyrtarët e FIFA-s, të cilët në maj janë arrestuar nën dyshimin për korrupsion.

Ministria e Drejtësisë e Zvicrës nuk e ka zbuluar emrin e të ekstraduarit, përveçse tha se ishte shoqëruar nga tre oficerë të policisë amerikane dhe ishte transferuar në Nju-Jork.

Edhe pse identiteti nuk ishte zbuluar, mediet kanë lakuar emrin e Jeffrey Webb nga Ishujt Kajman.

Ai është një ish-kryetar i Federatës së Futbollit në Amerikën Qendrore dhe  të Veriut. Ai dyshohet nga zyrtarët amerikanë se ka marrë ryshfet në dhjetëra miliona dollarë për të shitur të drejtat e marketingut.

Është e paqartë se çfarë do të jetë fati i të tjerëve dhe nëse ata do të ekstradohen, sepse Cyrihu ka nisur procedurat ligjore kundër transferimit të tyre në Shtetet e Bashkuara.

Të gjithë shtatë zyrtarët janë arrestuar nga policia zvicerane me urdhër të Departamentit Amerikan të Drejtësisë më 27 maj, vetëm dy ditë para Kongresit të FIFA-s, kur ishte zgjedhur president i organizatës Botërore të Futbollit.

Urdhri është lëshuar pas hetimeve amerikane nga FBI për korrupsion në “Shtëpinë e Futbollit” në Cyrih, pasi një ish-zyrtar i futbollit amerikan, i akuzuar në SHBA për evazion fiskal, u pajtua që të bashkëpunonte me policinë duke zbuluar detajet e korrupsionit në FIFA.