Lajme

Zvicra investon 400 milionë franga në linjat hekurudhore

Hekurudhat Federale Zvicerane thonë se do të shpenzojnë CHF400 milionë (407 milionë dollarë) duke rafinuar 44 trena me linja ndërkombëtare, në atë që e përshkruan si operacioni më i madh i llojit të tij në histori për operacionet e tij në rrjetin në distanca të gjata

Puna e modernizimit do të kryhet në një fabrikë në Yverdon-les-Bains, në pjesën perëndimore që flet frëngjisht në Zvicër. Rreth 110 të punësuar do të kryejnë punën midis viteve 2021 dhe 2029, përcjell albinfo.ch.

Më herët ishin rivovuar nga viti 1999 deri në 2005. Riparimi do t’i japë trenave një shërbim shtesë 20-vjeçar, shkruajnë mediat zvicerane.

Do të përfshijë ndriçim të ri, tapete dhe tabela murale anësore dhe një azhurnim të zonave të restoranteve dhe familjeve në përputhje me kërkesat e veçanta për pasagjerët me aftësi të kufizuara. Rezervimet e ulseve do të shfaqen në mënyrë elektronike dhe sistemi i informacionit të klientit do të përmirësohet.

Trenat vendosen kryesisht përgjatë Aeroportit të Gjenevës për në rrugët Biel dhe Bazel në St Gallen. Do të shërbejë gjithashtu për rrugët veri-jug.