Lajme

Zvicra, ndër vendet e para që prezantoi aplikacionin për gjurmimin e Covid

Në qershor të vitit 2020 Zvicra prezantoi aplikacionin për gjurmimin e Covid

Zvicra ishte ndër vendet e para që prezantoi aplikacionin e gjurmimit Covid në qershor të vitit 2020. Megjithatë, në nëntor, aplikacioni u përdor nga vetëm 22 për qind e popullsisë zvicerane, sipas zhvilluesve të saj në EPFL, duke përmendur shqetësimet e privatësisë dhe mbrojtjes së të dhënave, transmeton albinfo.ch.

Një panel ekspertësh u bashkuan javën e kaluar në Institutin Graduate për të diskutuar rastin e aplikacioneve për gjetjen e kontakteve Covid dhe kompleksitetin e besimit dixhital. Së bashku me folësit nga EPFL, Shoqëria e Internetit dhe Qendra Globale e Shëndetit, Profesor Michael Kende vuri në dyshim ndryshimin midis aplikacioneve shëndetësore dhe aplikacioneve të rregullta për sa i përket sigurisë dhe adresoi vetë nocionin e ndarjes së të dhënave gjatë një krize globale shëndetësore.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI