Lajme

Zvicra nuk do të japë para për FIFA, UEFA dhe IOC!

Zvicra nuk do të mbështesin financiarisht organizatat më të fuqishme si FIFA (Organizata Botërore e Futbollit), UEFA (Unioni i Futbollit Evropian) dhe IOC (Komiteti Olimpik Ndërkombëtar),

Zvicra, e cila është selia e pothuajse të gjitha organizatave botërore dhe kontinentale (evropiane) në sport, nuk do të mbështesin financiarisht organizatat më të fuqishme si FIFA (Organizata Botërore e Futbollit), UEFA (Unioni i Futbollit Evropian) dhe IOC (Komiteti Olimpik Ndërkombëtar), sepse këto organizata janë aq të fuqishëm financiarisht sa të përballojnë një pandemi të koronavirusit dhe një krizë të mundshme financiare, shkruan albinfo.ch

Tashmë mediat zvicerane ka njoftuar se do të ndihmohet me kredi pa interes 60 federata sportive, në mënyrë që ata të mund të funksionojnë normalisht në periudhën e ardhshëm, por një krizë serioze financiare ka të ngjarë të pasojë, sepse epidemia e koronavirusit ndaloi sportin kudo.

“Rreth 60 organizata sportive me qendër në Zvicër po përballen me probleme të likuiditetit për shkak të anulimit të një numri të ngjarjeve sportive dhe do të marrin ndihmë nga kantonet dhe shteti. Kjo do të jetë gjysma e ndihmës totale, ndërsa gjysma tjetër do të duhet të mbulohet nga IOC. “Nuk do të ketë para për organizata të mëdha që nuk kanë ‘vështirësi financiare”, tha Ministria e Sportit, përcjell albinfo.ch

IOC si organizata më e lartë sportive, kur bashkon tërë lëvizjen Olimpike, tashmë ka pranuar të ndihmojë federatat e sporteve olimpike me ndihmë financiare, në mënyrë që ata të mbijetojnë, pasi që anuluan të gjitha ngjarjet e planifikuara për këtë vit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI