Koronavirusi: çast pas çasti

Zvicra po e mposht Covid-19, ulje me 20% të rasteve

Vdekjet me Covid mbeten relativisht të qëndrueshme në Zvicër me 66 vdekje këtë javë, krahasuar me 55 një javë më parë

Këtë javë janë regjistruar 10,639 raste të reja Covid-19 në Zvicër, me 21% më pak se një javë më parë (13,465), duke vazhduar ngadalësimin e rritjes së numrave të rinj të përjetuar javën e kaluar (-5%). Mesatarja e 7 ditëve aktualisht është 1,519.

“Ne kemi arsye të mira për të qenë optimist”, tha Patrick Mathys, kreu i Task Forcës Shkencore Kombëtare Zvicerane COVID-19 në një konferencë shtypi në Bernë. Sipas Mathys, ekziston një shans i mirë që kjo prirje rënëse të vazhdojë gjatë javëve të ardhshme, ndërsa progresi i vaksinimit përparon.

Vdekjet me Covid mbeten relativisht të qëndrueshme në Zvicër me 66 vdekje këtë javë krahasuar me 55 një javë më parë. Vdekjet nga covidi janë mesatarisht rreth 60 në javë që nga fillimi i marsit 2021. Numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër Covid-19 tani ka arritur në 10,698, shkruajnë mediat zicerane, përcjell albinfo.ch.

Deri në 5 maj 2021, 11.7% e popullsisë së Zvicrës ishte vaksinuar plotësisht, nga 10.8% një javë më parë. Sidoqoftë, më shumë se 1 në 5 persona në Zvicër kanë marrë të paktën një dozë. Këtë javë, numri i dozave të administruara për 100 persona u rrit nga 30.6 në 34.9. Vaksinimet në Zvicër vazhdojnë të ndjekin BE-në, e cila ka administruar 36.9 doza për 100 persona.

Deri në fund të kësaj jave, shkalla e raportuar e riprodhimit e Zvicrës ishte 0.93 në përgjithësi me disa pika të nxehta në Zvicrën e largët lindore dhe veriore.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI