Lajme

Zyrtarët shëndetësorë në Zvicër: Certifikata Covid dhe masat e tjera mund të përfundojnë së shpejti

Në një intervistë për mediat zvicerane të dielën, ministri i Shëndetësisë, Alain Berset, tha se nevoja për certifikatën Covid “duket se po i afrohet fundit”, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa ai nuk specifikoi se kur do të hiqet kërkesa, ekspertë të tjerë shëndetësorë po shohin gjithashtu një lehtësim të ndjeshëm të masave aktuale.

Pasi vala e Omicron të qetësohet, masat e përgjithësuara, si certifikatat dhe maskat, nuk do të jenë më të nevojshme nga vera “nëse vazhdojmë të vaksinohemi dhe të marrim edhe vaksina përforcuese”, sipas epidemiologut Marcel Tanner.

Ndërsa virusi nuk do të çrrënjoset plotësisht dhe gjithmonë do të ketë shpërthime të koronavirusit, “do të jetë e mundur t’i frenoni ato me masa specifike dhe të synuara. Këtë e kanë treguar deri më tani të gjitha epidemitë”, shtoi ai.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI