Lajme

Arrestohet mjeku që transplantonte veshka

I arrestuari është doktori Lutfi Dervishi, i dënuar në rastin "Medicus", rast ky që kishte bërë bujë nëpër mediat botërore, pasi një grup mjekësh përfshirë edhe turkun Jusuf Somnezi, kishin transplantuar veshka në një siptal fushor jo larg Prishtinës

Transplantuesi i veshkave në Kosovë, pas disa vitesh në arrati, është arrestuar nga Policia e Kosovës. Ai është doktori i urologjisë Lutfi Dervishi, i dënuar me 8 vjet burg në rastin “Medicus”, rast ky që kishte bërë bujë nëpër mediat botërore, pasi një grup mjekësh përfshirë edhe turkun Jusuf Somnezi, kishin transplantuar veshka në një siptal fushor jo larg Prishtinës.

“Konfirmojmë se sot gjatë ditës, Policia e Kosovës, ka bërë arrestimin e një të dyshuari i cili ishte në kërkim ndërkombëtar”, thuhet në një përgjigje me shkrim nga zyra për media e policisë.

Urologu Lutfi Dervishi ishte dënuar në vitin 2013 me 8 vjet burg nga Gjykata Themelore e Prishtinës nën akuzën për krim të organizuar dhe trafikim me qenie njerëzore, ndërsa këtë vendim ia vërtetoi në vitin 2016 edhe Gjykata e Apelit.

Ndërsa djalit i tij, Arban Dërvishi, i cili nga gjykata themelore ishte dënuar me 7 vjet e tre muaj burg, Gjykata e Apelit ia ngriti dënimin në 8 vjet, ndërsa Sokol Hajdini nga Gjykata e Apelit u dënua me 5 vjet burg për dallim nga dënimi prej 3 vjetësh që i kishte shqiptuar gjykata themelore.

Në Klinikën “Medicus” ishte gjetur edhe një pacient, shtetas izraelit, i cili dyshohet se kishte pranuar veshkën nga një shtetas turk. Shtetasi turk u arrestua në Aeroportin e Prishtinës në kohën kur po largohej nga Kosova.