Koronavirusi: çast pas çasti

​Rritet numri i të infektuarve me COVID-19 në Itali

Italia po regjistron një rritje të numrit të të infektuarve për shkak të përhapjes së infeksionit në shërbimin e postës në veri të vendit dhe mes migrantëve të shpëtuar në det.

Në 24 orët e fundit, janë regjistruar 234 persona të tjerë të infektuar, dhe nëntë persona të tjerë vdiqën si rezultat i infeksioneve.

Në rajonin Emilia-Romagna janë regjistruar 71 raste të reja infeksioni, që është një ngritje krahasuar me ditët e kaluara, për shkak të përhapjes së infeksionit në shërbimin korrier të madh në Bolonjë.

Në Kalabria, e cila kishte disa ose asnjë të infektuar rishtas ditët e mëparshme, 28 persona të infektuar u regjistruan midis pothuajse 800 migrantëve të shpëtuar nga kontrabandistët në Detin Mesdhe dhe u transferuan në atë rajon.

Guvernatori i Kalabrisë, Jole Santelli i bëri thirrje qeverisë të mbrojë popullsinë vendase, duke kërkuar anije detare, në të cilat do të mbaheshin migrantët e shpëtuar, derisa të testohen për koronavirus.

Nga ana tjetër, Lombardia, rajoni më i goditur nga Italia, i cili regjistroi në mënyrë të konsiderueshme më shumë se 1.000 infeksione të reja brenda një dite gjatë pandemisë, pati 77 raste të reja në 24 orët e mëparshme.

Në Itali, i cili ishte vendi më i prekur nga Evropa në fillim të epidemisë, infeksioni është konfirmuar deri më tani në më shumë se 243,000 njerëz, nga të cilët 34.954 kanë vdekur, përcjellë albinfo.ch.

Autoritetet thonë se numri i personave të infektuar dhe të vdekur në vend është dukshëm më i lartë se ai zyrtar, pasi shumë infeksione me simptoma të buta ose pa asnjë kanë kaluar pa u vënë re.