Ekonomi

100 miliardë dollarë humbje për 24 orë

Rënia e vlerës së Bitcoin-it ka shkaktuar dëme të mëdha. Madje, ditën e premte kishte rënë nën tetë mijë dollarë, edhe pse më vonë, u ngrit pak.

Vlerësohet se mbi 100 miliardë dollarë janë humbjet e Bitcoin-it për vetëm orë në tregun e kriptovalutave, përcjell albinfo.ch.

Kjo kriptomonedhë ka pasur shumë luhatje në treg, ku kishte arritur deri afër 20 mijë dollarë, duke rënë më pas nën vlerën e tetë mijë dollarëve.

Asnjë kriptomonedhë nuk kishte pasur më shumë luhatje se Bitcoin, duke u ngritur e duke u ulur, duke shkaktuar reagime të ndryshme të analistëve.

Për të mbrojtur qytetarët nga spekulimet edhe “Facebook” ka ndaluar reklamat që kanë të bëjnë me kripto monedhat, përfshirë dhe Bitcoin.