Jeta në Zvicër

210 persona u sollën me Rega në Zvicër

210 persona u sollën me tre avionë ambulantorë të Rega-s në Zvicër, siç njoftoi të martën Shërbimi zviceran i fluturakeve të shpëtimit. Një e katërta e të lënduarve ose të sëmurëve u dërguan në Cyrih në fluturime të planifikuara, ndonjëherë me ndihmë mjekësore nga stafi dhe mjekët nga Rega, përcjell albinfo.ch.

280 riatdhesimet u zhvilluan ndërmjet fillimit të korrikut dhe 24 gushtit. Në verën e vitit 2017 Rega kishte shoqëruar përafërsisht të njëjtin numër pacientësh në Zvicër për trajtim të mëtejshëm gjatë të njëjtës periudhë.

Avionët përsëri këtë vit kryesisht fluturuan nëpër Evropë, më shpesh ata sollën njerëz nga Italia apo Spanja. Por edhe udhëtarët e pushimeve në vende më të largëta, si Australia, Tajlanda apo Mauritiusi mund të mbështeten në ndihmën e Rega-s në situata emergjente.

Flota e avionëve ambulantë është duke u rinovuar pas 16 vjetësh. Pasi i pari i tre avionëve të rinj të Bombardier Challenger 650 bëri fluturimin e parë në maj, i dyti filloi më 14 gusht. Edhe para fundit të vitit, i treti do të niset për riatdhesimin e tij të parë, siç shkruan Rega.