Turizëm

26 qytetet më të lira në Europë, Bosnja, Prishtina, Shkupi dhe Tirana

Kush paguhet më pak, zakonisht shpenzon më pak dhe ul vlerën e çmimeve. Në këto vende europiane është më lirë për të jetuar, shkruan BI.

Çmimet varen nga shumë faktorë, por më të rëndësishmet janë: papunësia, situata ekonomike dhe gjithashtu mundësia e banimit. Business Insider ka rënditur 26 qytete ku jetohet me më pak se 700 euro në muaj.

Në studim janë përfshirë taksat, çmimet e ushqimeve bazë, kafja, qiratë dhe pushimet. Kryeqyteti i Bosnjës, Sarajeva, vendoset në vendin e – 26-të. Atje mesatarisht jetesa kushton 700 euro. Në vijim nga qytetet tjera boshnjake, në vend të 18-të është Banja Luka ku atje për çdo muaj të nevojiten rreth 620 euro.

Në Bosnjë një Cappuccino kushton rreth një euro, ndërsa në Banja Luka bile 0.70 cent. Qiraja jashtë qendrës së Sarajevës shkon rreth 150 euro, ndërsa në Banja Lukë 120 euro.

Përveç Bosnjës, në listën e qyteteve më të lira përfshihet edhe Kazan (Rusia), Novosibirsk (Rusia), Varna (Bulgaria), Temishvar (Rumania), Nizhny Novgorod (Rusia), Iasi (Rumania), Tiranë (Shqipëria), Banja Luka (Bosnjë), Minsk (Bellorusia), Plovdiv (Bullgaria), Sibiu (Rumania), Shkupi (Maqedoni), Brasov (Rumania), Novi Sad (Serbia), Orade (Rumania), Arad (Rumania), Kiev (Ukraina), Kishnjevi (Moldavia), Odesa (Ukraina), Nish (Serbia), Craiova (Rumania), Prishtina (Kosova), Karkov (Ukraina), Lviv (Ukraina) dhe Dnipro (Ukraina)