Lajme

6.700 votues të paraqitur që të ketë zgjedhje dhe në diasporë

Zgjedhjet në Maqedoni dhe votuesit nga diaspora

Meqenëse Maqedonia e Veriut do të shkoj në zgjedhje të përgjithshme në muajin prill, ajo më e rëndësishme dhe që luan një rol të mirë demokratik është diaspora.

KSHZ ka bërë të ditur se në këto zgjedhje për të qenë i sukseshëm procesi zgjedhor në diasport janë të nevojshëm të paraqiten 6.700 votues.

Këtë e sqaroi sot kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski.

Më poshtë keni deklaraten e tij rreth votuesve të diasporës:

“Ky është minimumi ligjor nga zgjedhjet e mëparshme që i fituar deputeti që fitoi mandatin me numrin më të vogël të votave në vendin tonë dhe ky është një kusht që zgjedhjet e ardhshme të diasporës të organizohen”, tha kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski.

Kujtojmë se në zgjedhjet e kaluara në Maqedoni pati pasur voues nga disa qytete të Evropës, Australisë dhe SHBA-ve është votuar për zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Në Evropë, Australi dhe SHBA është votuar për tre deputetët që do ta përfaqësojnë diasporën në Kuvendin e Maqedonisë në mandatin 2016-2020.

Në Bruksel kanë votuar 117 nga 284 të paraqiturit. 52 nga personat që janë paraqitur në vendvotim janë kthyer pasi nuk kanë qenë në listat për të votuar.

Në Berlin kanë votuar 261 qytetarë të Maqedonisë, nga 585 votues të paraqitur për të votuar. Albinfo.ch.