Lajme

81 për qind e kandidatëve e kaluan testin e shtetësisë në Norvegji

Në Norvegji dolën rezultatet për fitimin e shtetësisë norvegjeze me 81%

Është bërër e ditur se rezultatet për gjithë vendin e Norvegjisë tregojnë se 81 për qind e kandidatëve kaluan testin e shtetësisë në vitin 2019. Kjo përkthehet në një në pesë fusha, transmeton albinfo.ch.

Gjatë vitit të kaluar, gjithsej 6,244 persona morën provën. Disa prej tyre e kanë marrë testin disa herë, dhe ka ndryshime në rezultatet midis qarqeve dhe komunave.

“Rezultatet mbi baza kombëtare janë vazhdimisht të mira”, tha Sveinung Skule, Drejtor i Kompetencave Norvegji, i cili zhvillon testimet në emër të Ministrisë së Arsimit dhe Kërkimit, shkruan “Norway-today”.

Provimi përbëhet nga 32 detyra që duhet të përgjigjen brenda një ore. Kandidatët gjithashtu mund t’i lexojnë pyetjet. Për të kaluar, duhet t’u përgjigjeni 24 pyetjeve në mënyrë korrekte, transmeton albinfo.ch.

Të gjithë të huajt nga mosha 18 deri në 67 vjeç duhet të kalojnë provën për të marrë nënshtetësinë norvegjeze. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI